Doet u mee aan het Rondje Doesburg?

We gaan weer iets heel leuks doen! En natuurlijk hebben wij weer een prachtig goed doel voor ogen.
Op zaterdag 10 maart organiseert Rotary Doesburg een feestelijke benefietavond om geld in te zamelen voor de zeven Doesburgse jongeren die in de zomer van 2018 in Kapunga Hills Zambia, met twee begeleiders een schoollokaal en een kantoor gaan bouwen. De jongeren nemen hiermee deel aan een project van World Servants, die in samenwerking met lokale partners en inwoners bouwprojecten in ontwikkelingslanden realiseert. World Servants is een christelijke organisatie, maar iedereen mag meedoen aan deze projecten. Rotary Doesburg ondersteunt dit project van harte. Een concreet bouwproject zoals een school, zorgt ervoor dat mensen zich verder kunnen ontwikkelen. Daarnaast is de impact voor de jongeren veel groter is dan alleen een werkvakantie voor het goede doel. Jongeren van verschillende culturen zijn met elkaar in verbinding en werken met elkaar samen.

Ook vergroot het bewustzijn over bijvoorbeeld duurzaamheid en leren de jongeren dat ze iets voor een ander kunnen betekenen, ver weg en dichtbij. In totaal gaan zo’n 40 jongeren uit heel Nederland mee naar Zambia.  Zij zijn grotendeels zelf verantwoordelijk voor het bekostigen van de reis, de bouwmaterialen en de nazorg voor een periode van twee jaar. Er is zo’n 26.000 euro nodig. De Protestantse Gemeente Angerlo / Doesburg levert een bijdrage aan de reiskosten. Daarnaast organiseren de jongeren zelf allerlei acties om geld in te zamelen.

Wat gaan we doen op zaterdagavond 10 maart?

Onder het motto ‘Rondje Doesburg’ wordt op 10 maart een avondvullend verrassingsprogramma opgezet met een hapje en een drankje. Start- en eindpunt van de avond is de Gasthuiskerk. Al wandelend worden verschillende (historische) locaties in Doesburg bezocht, waar steeds een muzikaal optreden plaatsvindt. De avond begint om 17.15 uur. De kaarten kosten €49,50 per stuk en zijn te bestellen op de website van de Gasthuiskerk

Deze benefietavond is de aftrap van een jaarlijks terugkerend en groter groeiend evenement voor het goede doel. Iedereen die hier (belangeloos) een bijdrage aan wil leveren of een goed doel wil aandragen, kan contact opnemen met Rotary Doesburg.