Kerstmarkt Doesburg op zaterdag 10 december is er klaar voor!

De Kerstmarkt 2016 in Hanzestad Doesburg wordt er één om nooit te vergeten. Met 150 kramen is de markt één van de mooiste en grootste kerstmarkten van Nederland, met dit jaar een aantal nieuwe dingen. Want naast de straten vol met kramen, is ook de Grote Martinikerk ingericht voor de Kerst. Tussen de kramen in de kerk, zijn de hele dag verschillende optredens van muzikanten onder wie Zwaan Stam met haar eigen Kerst-singalong, de jonge gitariste en zangeres Sophie van den Berg, de Dance Skills Company, het Dierens Mannenkoor, Shantykoor de IJsselboei uit Brummen en het Smartlappenkoor Doesburg. De Midwinterhoorngroep Doesburg opent en sluit de activiteiten in de kerk, tussendoor laat ook organist Wilbert Brendsen van zich horen. En in de kerk zijn hapjes en koude en warme drankjes te koop.

Zoals elk jaar staan er kramen met allerlei koopwaar opgesteld door de hele binnenstad. Nieuw is dat bezoekers dit jaar een heuse route kunnen lopen, waardoor die niets hoeven te missen. De route loopt via de Ooipoortstraat, door de Helmichstraat, de Zandbergstraat, Meipoortstraat, Kerkstraat, de Markt, en daarna dwars door de kerk, via de Kleine Kerksteeg naar de Roggestraat en weer terug naar de Kerkstraat.

De opening van de Kerstmarkt wordt dit jaar voor het eerst verricht door burgemeester Loes van der Meijs. Om 10.00 uur aariveert zij per arrenslee bij het podium bij de driesprong in de binnenstad. Die arrenslee rijdt een groot deel van de dag over de Kerstmarkt. Passagiers mogen gratis mee. Op het podium staan van 13.00 tot 16.00 uur William Smulders en Lieke Grey. Toeschouwers kunnen zelf verzoeknummers aanvragen bij dit muzikale duo. Doesburgs zanger Maarten Jansen zingt aansluitend tot het einde van de Kerstmarkt alle kerstklassiekers. In de straten zijn de liederen van het koor Nieuw Leven uit Angerlo te horen. En natuurlijk ontbreekt ook de Kerstman niet! Dit jaar voor het eerst in een gloednieuw, sfeervol kostuum speciaal gemaakt door de Hanzenaaisters. En dat is een échte verrassing want het is een hele andere Kerstman dan we tot nu toe gewend zijn.