Eerste Doesburgse Badeendenrace op zondag 23 september 2018

Eerste Doesburgse Badeendenrace

De DoesburgseKadedagen op 22 en 23 september zijn een mooie gelegenheid om weer een spectaculair evenement te organiseren. Rotaryclub Doesburg gaat op 23 september om 16.00 uur bij de IJsselkade de Eerste Doesburgse Badeendenrace organiseren, de opbrengst komt uiteraard ten goede aan het goede doel.

Hoe gaat de badeendenrace in zijn werk? Alle badeenden hebben een uniek nummer en via de aankoop van het bijbehorende genummerde lot, is de badeend verzekerd van deelname en kan hij de strijd met zijn mede-eenden aangaan. Loten worden op zaterdag en zondag op de kade verkocht voor €3,00 per stuk, 2 loten voor €5,00. Uitsluitend ‘verkochte’ bad-eenden komen in een grote big-bag en zullen door Viking Adventure Sports i.s.m. de brandweer te water worden gelaten in de kom voor de kade, daarna gaat de wedstrijd van start. De brandweer zal met behulp van een straal spuitwater de badeendjes voortstuwen richting finish. Maar natuurlijk zullen ook wind en stroming van invloed zijn op het verloop van de race.

De speaker zal verslag doen van deze ongetwijfeld zeer spannende wedstrijd. Na de finish zal de notaris, die toezicht houdt op een eerlijke race, samen met de burgermeester de winnende lotnummers bekend maken. De eigenaren van de loten die corresponderen met de snelste badeendjes, winnen een prijs. Tot slot wordt de cheque aan de goede doelen uitreiken.

De uitslag zal ook bekend worden gemaakt op de site van Rotaryclub Doesburg en op Facebook. De badeenden gaan niet verloren, ze worden allemaal weer uit het water gehaald en blijven eigendom van Rotaryclub Doesburg. Er zijn meer dan 20 prachtige prijzen beschikbaar voor de winnaars, o.a. een Kamado BBQ en een airfryer. Prijzen kunnen tot 2 maanden na de race afgehaald worden bij woonwinkel het Bovenhuys, Kerkstraat 1 te Doesburg.

De opbrengst gaat dit keer naar 2 goede doelen, te weten en Stichting Ekeunos en Stichting '100% voor het goede doel'. Stichting Ekeunos, opgericht door Doesburger Elja Vels, zet zich in voor projecten die zorgen voor het welzijn van burgers die weinig tot geen kans krijgen in Oeganda. De Stichting zorgt voor opleiding en medische zorg. Stichting '100% voor het goede doel' zet zich in voor de verbetering van de kwaliteit van leven van kansarme mensen in o.a. Cambodja, met name d.m.v. het realiseren en bevorderen van (drink)watervoorzieningen, educatie en gezondheidszorg.