Update Doesburgse stadsmaquette in brons!

Een update over de Doesburgse stadsmaquette, een fenomenaal, creatief monnikenwerk van Marcel Blok. 
​http://www.zilverblok.nl

Door een prachtige veilingopbrengst tijdens de Doesburgse Haringparty anno 2015 van bijna € 20.000 werd het mogelijk om een Bronzen Maquette te realiseren van de Doesburgse binnenstad.
Marcel Blok heeft inmiddels de laatste hand gelegd aan deel 1 van zijn project, nl. Doesburg in was boetseren. Het geheel is op 21 maart j.l. in vieren gedeeld en vervolgens naar de mallenmaker/bronsgieter gebracht (en ook in goede staat aan gekomen!). De mal zal de komende weken gemaakt worden waarna het geheel in brons gegoten zal gaan worden. 

Bekijk vooral onderstaande filmische impressie van cineast Maarten Lindner over de voortgang van het creatieve proces  en waarin u het 'monnikenwerk' van Marcel Blok kunt bewonderen!

Film 1: dec. 2015, Jan Strating en Marcel Blok vertellen. https://www.youtube.com/watch?v=vE0Dy9HFUjk

Film 2: feb. 2016, de maquette krijgt vorm. https://www.youtube.com/watch?v=7AkGE6SCGfQ

Film 3: mrt. 2016, het werk vordert gestaag! https://www.youtube.com/watch?v=cTkR_cF7kiQ  

Voor zover nu te overzien ligt het hele proces op schema en wordt de maquette in volle glorie op donderdag 23 juni aan het eind van de middag onthuld tijdens een speciale Doesburgse Haringparty op het plein achter het Stadhuis, alwaar de maquette zijn definitieve standplaats gaat krijgen.

Momenteel is Marcel doende om de sokkel te vervaardigen/ontwerpen in aluminium, waarna het metaalbedrijf Heel Metaal (http://www.heelmetaal.nl) het geheel van staal of metaal zal maken inclusief de delen die onder de grond gaan verdwijnen. De hardstenen plaat die tussen de sokkel en de maquette komt is inmiddels ook in bestelling.