Rotary Doesburg

logo Doesburg

Wat is Rotary?
Je hebt ongetwijfeld wel eens gehoord van de Rotary; de op 4 na grootste NGO van de wereld. Wereldwijd proberen 34.000 clubs, met 1,2 miljoen leden, een bijdrage te leveren aan een betere wereld, gestoeld op wederzijds begrip en vertrouwen. Rotary clubs staan niet NAAST de maatschappij, maar er MIDDENIN. Sterker nog, het fundament van iedere Rotary club is gebaseerd op diversiteit in beroepsgroep, achtergrond en leeftijd.

RC Doesburg
De Doesburgse club is hiervan een prachtig voorbeeld. We zijn een kleine, informele Rotary Club met leden uit alle leeftijdsgroepen. Wekelijks komen we bijeen op de maandagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Rotary Club Doesburg behoort tot één van de jongste Rotary Clubs van Nederland. Ooit opgericht als gemengde club voor mannen en vrouwen, streeft Rotary Club Doesburg naar een 50/50 verdeling. Ook met het percentage vrouwelijke leden is Rotary Club Doesburg één van de landelijke uitschieters!

Karakter
Het karakter van de mooie stad Doesburg vind je bij ons terug: een brede maatschappelijke interesse, sociaal, waardering voor traditie gecombineerd met de aantrekkingskracht van het moderne. Vanuit deze basis geven wij invulling aan de 5 hoekstenen van Rotary: internationale uitwisseling, de ontwikkeling van jongeren, het ondersteunen van goede doelen en hulpbehoevenden zowel financieel als door persoonlijke inzet, het onderling delen van (beroeps-) kennis en tot slot het onderling sociale contact.

Vrijwillig, maar niet vrijblijvend...
Lid zijn van een Rotary Club is wel vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Een van de pijlers van Rotary is de inzet van al haar leden bij de diverse activiteiten. Daarnaast vinden we diversiteit binnen onze club heel belangrijk; daarom vindt er bij kandidaat-leden een beoordeling plaats op basis van beroepsgroep en ambitie.

Interesse?
Graag presenteren we onszelf op de meest passende manier: persoonlijk! Zou je willen ontdekken of Rotary Club Doesburg ook jouw leven kan verrijken, neem dan contact met ons op! Wij kijken uit naar een kennismaking.

Meer (algemene) informatie over Rotary International kun je vinden op www.rotary.org en www.rotary.nl

De Waag
De leden van Rotary Doesburg komen wekelijks op maandag bijeen in Nederlands oudste ''Stadsbierhuys'' daterend uit 1478. Het bierhuys heet nu restaurant 'de Waag' en is gelegen in het centrum van Doesburg. Een prachtig historisch pand. Wilt u meer weten over 'de Waag' klik dan hier.

Projecten die door Rotary Doesburg zijn gerealiseerd kunt u hier bekijken. Bekijk ook eens de filmpjes van Rotarian Jörgen Raymann en een vrouwelijke Roterian
Leden van andere Rotary clubs zijn altijd van harte welkom op de clubavond!

Adresgegevens De Waag
Koepoortstraat 2-4
6981 AS Doesburg
info@waagdoesburg.nl.
Tel. 0313-479617

U kunt gratis parkeren op de centrale parkeerplaats aan de Bleek, gelegen aan de Koepoortwal.