Tweede Doesburgse Badeendenrace op zondag 22 september 2019

Meer informatie over de.....BADEENDJESRACE tijdens Doesburgse KADEDAGEN!
Rotaryclub Doesburg organiseert tijdens de Kadedagen op zondag 22 september, 16.00 uur bij de IJsselkade de enige echte Doesburgse Badeendjesrace. De opbrengst gaat dit jaar naar de Stichting Jarige Job.

De race
Hoe gaat de badeendjesrace in zijn werk? Alle badeendjes hebben een uniek nummer en via de aankoop van het bijbehorende genummerde lot, is de badeend verzekerd van deelname en kan hij de strijd met zijn mede-eenden aangaan. Loten zijn op zaterdag 21 september én zondag 22 september op de kade te koop voor €3,00 per stuk, 2 loten voor €5,00. Uitsluitend ‘verkochte’ bad-eenden gaan in een grote big-bag en worden door de brandweer te water gelaten in de kom voor de kade. Op zondag 22 september om 16.00 uur gaat de race van start. De brandweer zal met behulp van een straal spuitwater de badeendjes voortstuwen richting finish. Maar natuurlijk zijn ook wind en stroming van invloed op het verloop van de race.
Vorig jaar viel de badeendjesrace letterlijk in het water. Door het slechte weer werden de Kadedagen halverwege afgeblazen en kon de race niet doorgaan. Volgens het wedstijdreglement trok notaris Schipper vervolgens de winnende loten uit alle verkochte lotnummers. Rotaryclub Doesburg heeft er alle vertrouwen in dat de eendjes dit jaar wel te water gaan en écht zullen gaan strijden om een prijs.

Goede doel
Rotaryclub Doesburg viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. Wie jarig is trakteert, toch?! Helaas is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er zijn in Nederland 61.000 kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox ter waarde van €35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een geweldige verjaardag thuis én op school.

Prijzen
Door tientallen Doesburgse ondernemers zijn er prachtige prijzen beschikbaar gesteld voor de winnaars van de snelste eendjes, waaronder een robuuste Jamie Oliver buitenkeuken ter waarde van €600,-. Kijk voor het volledige overzicht van prijzen hieronder. De speaker zal verslag doen van deze ongetwijfeld zeer spannende wedstrijd. Na de finish maakt de notaris de winnende lotnummers bekend. De eigenaren van de loten die corresponderen met de snelste badeendjes, winnen een prijs. De burgemeester en de kinderburgemeester, die ook het startschot van de badeendjesrace verrichten, overhandigen tot slot de cheque aan de Stichting Jarige Job.

Prijswinnaars
De nummers van de winnende eendjes worden vermeld op de site van Rotaryclub Doesburg en op Facebook. De badeendjes gaan niet verloren, ze worden allemaal weer uit het water gehaald en blijven eigendom van Rotaryclub Doesburg. Prijzen kunnen tot 2 maanden na de race afgehaald worden bij woonwinkel het Bovenhuys, Kerkstraat 1 te Doesburg.

Prijzen badeendjesrace 2019
Wij hopen natuurlijk heel veel loten te verkopen voor de Stichting Jarig Job. Dat moet zeker gaan lukken dankzij onze sponsoren die prachtige prijzen beschikbaar stellen
De rangnummers van de prijzen corresponderen met de volgorde van binnenkomst van de eendjes. Na afloop van de badeendjesrace op zondag 22 september, publiceren we de uitslag en de corresponderende nummers van de winnende eendjes zo snel mogelijk bij de rangnummers. Dus houd de site in gaten! Meer informatie over het verloop van de wedstrijd en de voorwaarden leest u in het Wedstrijdreglement Badeendjesrace 2019.

Rangnummer prijzen

Waarde

Mogelijk gemaakt door

1e prijs

Buitenkeuken Jamie Oliver

Keukenloods Gaanderen

2e prijs

Fiets instapmodel

Xycleservice Fietsen Doesburg

3e prijs

Apple Ipad 9 7” (2018) 32GB Wifi tablet

Rotary Doesburg

4e prijs

Zwart-wit getekend portret van foto

Fred van Schoonderwalt

5e prijs

Dinerbon

Ongedwongen eten en drinken

6e prijs

High tea voor 2 personen

De Waag

7e prijs

Lederen portemonnee voor passen

Ter Steeg Lederwaren

8e prijs

Cadeaubon voor 2 hoofdgerechten en 4 consumpties

De Stadstuin

9e prijs

Zilveren ketting met zilver hartje met zirkonia

Edelsmederij Tobias

33e prijs

€   5,00

Lekkers en zo

Naast de sponsoren van de prijzen bedanken wij ook de volgende partijen voor hun bijdrage aan de totstandkoming van de badeendjesrace 2019!

Peter van den Broeke

Brandweer Doesburg